DPG Media en Rossel bieden samen op RTL België

FacebookTwitterLinkedIn

De partijen die de eerste schifting in het verkoopproces van RTL België hadden overleefd, moesten eind vorige week een bindend bod indienen bij de RTL-groep.

Een van de bieders is het duo DPG Media (de groep achter onder meer VTM, HLN en Qmusic) met Rossel (dat onder meer Le Soir en een reeks regionale kranten uitgeeft), vernam De Tijd. Hun bod zou tussen 200 en 250 miljoen euro liggen.

Het is niet de eerste keer dat de twee mediagroepen samenwerken. Ze waren een tijdlang samen aandeelhouder van Mediafin, de uitgever van De Tijd en L’Echo. DPG Media verkocht zijn 50 procent in Mediafin in 2017 aan Roularta toen het volledig de hand legde op Medialaan.

RTL België is geen onbekende voor Rossel. Tot eind vorig jaar was Rossel een van de minderheidsaandeelhouders van de Franstalige radio- en televisiegroep. De RTL-groep kocht toen de participatie van een reeks krantenuitgevers in zijn Belgische dochter over.

De Belgische RTL-dochter overkoepelt de televisiezenders RTL-TVi, Club RTL en Plug RTL, maar ook de radiostations Bel RTL, Radio Contact en Mint. Ook de streamingdienst RTL Play en de nieuwssite RTLInfo.be maken er deel van uit.

Bron: Belga.