Sanoma / SBS start met het eerste online videokanaal in Nederland voor zwangere vrouwen en moeders van jonge kinderen

FacebookTwitterLinkedIn

Het video on demand platform ‘Ouders van Nu’ wordt vandaag geïntroduceerd via KIJK (de videodienst van SBS Broadcasting). Het biedt ruim 200 uur videocontent over zwangerschap en de eerste twee jaren daarna. De redactie van Ouders van Nu selecteerde samen met tv producente Marjolijn Heijnen de content. De introductie van het nieuwe videoplatform is de volgende stap in de samenwerking tussen Sanoma en SBS, waarbij de gezamenlijke positie in online video moet worden versterkt.

 

Anneliese Bergman, Brand Director Vrouwen en Parenting bij Sanoma, legt uit dat er goed naar Netflix is gekeken. “Met name jonge vrouwen zijn geïnteresseerd in die manier van videocontent en deze markt is sowieso flink aan het groeien, ook in Nederland. Tel daarbij op dat veel zwangere vrouwen rond hun verlof thuis op de bank steeds vaker informatie per video tot zich willen nemen. Vanuit die gedachte zijn we gaan nadenken over een video on demand dienst.”

 

Het nieuwe kanaal biedt toegang tot bekende documentaires van National Geographic en de BBC, maar ook Amerikaanse realityseries, cursussen, programma`s en eigen materiaal van SBS.

 

Bron: Adformatie