Ruim miljoen Telenet-klanten kunnen over een maand niet meer rond reclame

FacebookTwitterLinkedIn

Telenet gaat over een maand ook zijn oudere televisiedecoders aanpassen zodat kijkers reclame niet altijd meer kunnen doorspoelen. Het gaat om ruim 1 miljoen klanten.

Vorig jaar maakte Telenet bekend dat kijkers tot een minuut reclame zouden moeten uitzitten voor ze hun opgenomen programma’s kunnen bekijken. Daarnaast zouden de reguliere reclameblokken in programma’s opgevraagd via de functie “Terugkijk TV” niet meer kunnen worden doorgespoeld.

Voor de zenders van DPG Media en SBS Belgium voerde Telenet dat systeem eind september in op zijn decoders van de nieuwste generatie. Intussen hebben zowat 400.000 klanten die decoder. In de nacht van 23 op 24 juni volgen de andere klanten, nog meer dan een miljoen, bij wie nog een oudere decoder staat.

In ruil voor niet-doorspoelbare reclame krijgen alle klanten wel de dienst “Terugkijk TV”, waarmee ze programma’s van de laatste zeven dagen kunnen opvragen.

Concurrent Proximus voerde al beperkingen in op het doorspoelen van reclame, maar gaat niet zo ver als Telenet. Proximus-klanten kunnen reclame niet doorspoelen bij het bekijken van programma’s op aanvraag.

Bron: Belga.