Roularta verlaat kantoren in Zellik, 60 jobs verhuizen

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta verlaat zijn kantoor in het Vlaams-Brabantse Zellik, waar de reclameregie zit, waardoor een zestigtal werknemers een andere werkplek krijgen. Roularta heeft zijn hoofdzetel in het West-Vlaamse Roeselare, maar er werkt ook personeel vanuit Brussel en Zellik.

CEO Xavier Bouckaert noemt twee redenen: besparingen en operationele overwegingen. De coronacrisis, met meer telewerk, heeft de beslissing versneld. “We stellen al een paar jaar vast dat het niet evident is om vanuit twee sites in Brussel te werken. De advertentieteams, de marketeers en de redacties moeten steeds meer met elkaar samenwerken rond projecten.”

Het gebouw in Zellik was bovendien onderbenut”, zegt Bouckaert. “Het is een oppervlakte van 6.000 vierkante meter, verspreid over drie verdiepingen. Dat is veel voor zestig mensen.” Wat er met het gebouw, “een architecturaal pareltje” volgens de CEO, zal gebeuren, is nog niet beslist. “Er zijn twee opties: verhuren of verkopen, maar daar hebben we nog geen werk van gemaakt.”

Bron: Belga.