Wijzigingen bij Krant van West-Vlaanderen

FacebookTwitterLinkedIn

Op vrijdag 10 januari pakt de krantenredactie van Roularta uit met een nieuw multimediaal journalistiek project voor West-Vlaanderen. Het nieuwe aanbod is gebaseerd op vier pijlers:

  • Krant van West-Vlaanderen wordt een compleet nieuwe krant met aandacht voor alles wat leeft en beweegt in de provincie West-Vlaanderen.
  • Er komen vijf vernieuwde lokale weekkranten met familienieuws, verenigingsleven en lokale politiek als rode draad: KW Brugsch Handelsblad voor de regio Brugge-Knokke-Torhout, KW De Zeewacht voor de regio Oostende, KW Het Wekelijks Nieuws voor de regio Westhoek en Westkust, KW De Weekbode voor de regio Roeselare-Izegem-Tielt en KW voor de regio Kortrijk-Menen-Waregem. Van de oorspronkelijke 8 lokale edities blijven er dus nog 5 over.
  • Een vernieuwd KW Weekend-magazine: lifestyle en entertainment met focus op het goeie en mooie West-Vlaamse leven.
  • Een vernieuwde website KW.be met dagelijks nieuws en verhalen uit de 64 West-Vlaamse steden en gemeenten.

De nieuwe hoofdredacteur Bart Casteleyn, vandaag adjunct bij KW en voordien hoofdredacteur van De Zondag, moet het project in goede banen leiden. “Wij willen meer zijn dan een krant en bouwen aan een echte West-Vlaamse community.” Voormalig hoofdredacteur Jan Gheysen wordt opiniërend hoofdredacteur.

Redactiedirecteur Pascal Kerkhove is alvast trots op dit project: “Met elke dag online en op vrijdag in print bouwen we aan het hybride krantenmodel van de toekomst.”