Radio 1 stelt vernieuwd programmaschema en logo voor

FacebookTwitterLinkedIn

Op maandag 27 januari gaat het vernieuwde programmaschema van Radio 1 van start. Radio 1-nethoofd Filip Pletinckx stelde het nieuwe schema gisteren in Muntpunt in Brussel voor.
Om relevant te blijven is de zender van focus en van aanpak veranderd. Radio 1 wil opnieuw aansluiting vinden bij de veranderde mediabehoeften van de luisteraar en tegelijk zijn opdracht rond informatie, cultuur, muziek en sport waarmaken. Daarop werd het programmaschema anders ingedeeld en is er een verandering van positionering. Het motto ‘Meteen Mee` wordt daarom ‘Altijd benieuwd` want het wil een zender zijn van en voor mensen die van nature gefascineerd zijn door alles wat er in de wereld beweegt. En wil op het juiste moment op de juiste toon de juiste vragen stellen. 

 

Nieuw op Radio 1:

 

De bende van Einstein: elke werkdag van 10 tot 12 uur gaan presentatrices Kristien Maes en Lotte De Caluwe op zoek naar wat mensen fascineert en wat er fascinerend is aan mensen. Kristien en Lotte krijgen daarbij de hulp van een aantal bendeleden. Die leden van De bende van Einstein schuiven mee aan tafel en vertellen wat hen fascineert en waarom.

 

Braakland: brengt de luisteraar elke werkdag tussen 19 en 20 uur via onverwachte wegen naar onbekende terreinen en verrassende plekken. Met Evert Venema als rasverteller en topjockey. 

 

Bar du matin: elke zondag tussen 7 en 9 uur is er Cultuur met de grote ‘C` van croissant – Kunst met grote ‘K` van kaviaar. Annemie Tweepenninckx zal het cultuurprogramma aan elkaar presenteren.  

 

Hautekiet gaat voortaan strakker in pak met een spanningsboog van een uur. Elke werkdag tussen 9 tot 10 uur. Nieuwe feiten helpt om door het bos de bijzondere bomen te zien. Voortaan tussen 12 en 13 uur met Lieven Vandenhaute.

 

In Bonus presenteren Sara Van Boxstael en Dennis van den Buijs het beste van de week die was en komt. Elke zaterdag tussen 7 en 9 uur.

 

Tijdens het weekend blijft Interne keuken de vaste wekelijkse afspraak van 11 tot 13 uur voor een fijn gesprek met Koen Fillet en Sven Speybrouck aan de vertrouwde keukentafel.

 

Verder zal tijdens de ochtend- en avondspits Radio 1 zijn vaste afspraak houden met de brandende actualiteit via De Ochtend en Vandaag. Daarnaast zal er ook veel sportverslaggeving uitgebracht worden van verschillende wielerwedstrijden en voetbal.

 

Muziek blijft ook de grondstof voor programma`s als Exit, Vox, Allez Allez en Classics.

 

In Songbook gaat Barbara Rottiers op zoek naar de raakpunten tussen muziek en literatuur, elke zondag van 9 tot 10 uur.

 

Zeven muziekliefhebbers halen zeven dagen op zeven tussen 23 uur en middernacht alles uit hun platenkast tijdens Closing Time.