Primeur in België: het CIM lanceert de Total Video Advertising planner

FacebookTwitterLinkedIn

Het CIM lanceert de Total Video Advertising planner (ToVA) als antwoord op de vraag van mediaplanners om TV en online video te integreren in één enkele planningstool. Die laat toe om het aantal bereikte contacten in TV en online na een bepaalde periode in te schatten en zo campagnes te optimaliseren. De tool is een primeur voor België, en steunt volledig op de kracht en de geloofwaardigheid van de TV- en digitale bereiksmetingen en de nieuwe CIM Crossplatform studie.

 Toegankelijk voor alle professionals

De audiovisuele mediaplanners en sales accounts hebben toegang tot de referentietool om o.a.:

  • te anticiperen op het netto bereik van een campagne die TV en online video combineert;
  • meerdere scenario’s te simuleren en het meest efficiënte scenario voor een doelgroep te vinden;
  • de bijdrage van online video te berekenen voor een TV-campagne op een specifieke doelgroep;
  • het budget te bepalen dat nodig is om een specifiek publiek te bereiken;
  • het budget zo optimaal mogelijk te kunnen besteden.

Dit biedt een meerwaarde voor de professionals die tot nu toe gefragmenteerde of onvolledige gegevens gebruikten op basis van regels en veronderstellingen eigen aan elke regie en elk agentschap.

Een tool die voor het eerst YouTube integreert

De ToVA is gebaseerd op de CIM TV- en digitale bereiksmetingen en op de Crossplatform Survey, die informatie geeft over de duplicatie en de consumptie van video’s op YouTube. De tool laat de gebruikers dus toe om campagnes te plannen, rekening houdend met het “instream” video-aanbod (geïntegreerd in videocontent) op internetplatformen van de Belgische media én van YouTube, een onmisbare speler in de “instream” markt:

  • TV-sites en -apps van VRT/Var, RTBF/RMB, DPG Media, SBS Belgium/Ads&Data, RTL/IP Belgium;
  • Nieuwssites en -apps van DPG Media, Mediahuis/Ads&Data, Roularta, Rossel;
  • YouTube, met TrueView-, Unskippable Preroll- en Bumper-formaten.

Tim Van Doorslaer, Head of Research bij DPG Media, zegt: “Het gecombineerde bereik van een tv en online video campagne kennen is een belangrijke verwachting van adverteerders, mediabureaus en media. VIA (de vereniging van audiovisuele media) is dan ook zeer tevreden dat de CIM ToVA-tool hieraan tegemoetkomt. ToVA combineert de bestaande tv en online video currencies tot een ‘total video’ plan. Deze planningstool maakt het dus mogelijk om in functie van de doelstellingen de optimale combinatie te bepalen van tv en online video.

“Ik beschouw de tool als een dubbel succes. ToVA opent de weg naar een gemeenschappelijke referentie inzake de prestaties van lineaire en niet-lineaire video: de hele Belgische markt krijgt nu een uniforme visie ter beschikking, in plaats van diverse intelligente maar vooral uiteenlopende bronnen. Door proactief het bereik en de prestaties van YouTube te integreren toont ToVA bovendien een manier om in de toekomst een antwoord te bieden op al die knagende vragen over niet-intekenaars van het CIM: we kunnen zelf het voortouw nemen en die platformen op onze manier meten, ongeacht wat zij denken”, vertelt Bernard Cools, Chief Intelligence Officer bij Space.