Porsche op televisie via addressable TV van DPG Media

FacebookTwitterLinkedIn

Voor het eerst in de geschiedenis van het automerk pakt Porsche in België uit met een tv-campagne. Porsche maakte gebruik van addressable advertising bij DPG Media voor de lancering van de ‘Panamera E-Hybrid’.

Gezien de niche doelgroep van Porsche was tv nooit een optie, maar daar komt nu verandering in dankzij de mogelijkheden van addressable TV. Deze reclamevorm combineert de kracht van televisie en de technologie van digitale media om de doelgroep gericht te bereiken. DPG Media bereikt via de settopbox specifieke huishoudens voor wie de advertentie relevant is, ongeacht het tijdstip.

Serge Geeraert, Marketing Project Manager bij Porsche: “Elke marketeer erkent de unieke kracht van televisie als massamedium, dat reeds vele jaren het grootste bereik en de hoogste ad impact bewijst. Voor een merk als Porsche is branding uiteraard cruciaal, maar toch blijft ze vooral een specifiek doelpubliek aanspreken. In het geval voor de Porsche Panamera E-Hybrid was deze doelgroep zeer specifiek en lag de focus voornamelijk op kmo-leiders en ondernemers waarbij vooral het fiscaal gunstige karakter van dit model moest worden benadrukt.”

Bij een luxemerk als Porsche is de consumer funnel uiterst specifiek en loopt die doorgaans langer dan bij andere automotive spelers. Daarom is de targeting van groot belang voor hun campagnes.

Wilfried Celis, Business & Development Director bij DPG Media: “Na een uitgebreide analyse van het klantenprofiel van Porsche, werd er een custom audience gemaakt. In functie van elke regio werden er maar liefst 9 verschillende spotversies in rotatie gezet, die elk een aangepaste pancarte met de dichtstbijzijnde concessie bevatte. Het succes bewijst dat addressable advertising de poort opent voor een nieuw segment van niche brands die op een impactvolle manier hun doelgroep willen bereiken.”

Tijdens de campagne en in de daaropvolgende weken werd een significante toename vastgesteld in de time on site, configuration starts en configuration finished tegenover de periode voor de campagne. Bovendien was de direct traffic to site beduidend hoger ten opzichte van het organische bereik in de weken voor de campagne werd gelanceerd. De technologie van addressable TV was essentieel om de goede balans tussen kwalitatief bereik en frequentie te bewaren. Zo kunnen nichespelers zoals Porsche deze resultaten bereiken op kostenefficiënte wijze.