Overname TMG: Mediahuis verhoogt bod, ook Talpa zet door

FacebookTwitterLinkedIn

Talpa zet zijn overnamebod op Telegraaf Media Groep (TMG) door. Dat maakte het Nederlandse investeringsbedrijf van John de Mol bekend.

De aankondiging van Talpa volgt kort nadat Mediahuis en VP Exploitatie (de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek) hun overnamebod op TMG verhoogden van 5,25 euro naar 5,90 euro per aandeel (dat is dezelfde prijs als wat Talpa wil bieden).

Een hoger bod van Mediahuis komt er niet, zegt topman Gert Ysebaert, die rekent op een spoedige afronding. Talpa zegt kennisgenomen te hebben van deze verhoging en gaat zich hierover beraden.

Talpa wil haar gesprekken met de raad van bestuur en de raad van commissarissen voortzetten en het boekenonderzoek van TMG zo snel mogelijk afronden. In goed overleg moet er dan een door de raden van TMG ondersteund bod komen.

Met de aankondiging van Talpa lijkt een overnamestrijd losgebarsten. Mediahuis en VP Exploitatie beschikken naar eigen zeggen over bijna 60 procent van de aandelen, nadat het ook het aandelenbelang van Navitas (de investeringsmaatschappij van de familie Zeeman) overnam: 42% die al in handen was van de familie Van Puijenbroek aangevuld met de 11% van Delta Lloyd en de 6,7% van Navitas geeft in totaal 59,7%. Talpa heeft 20 procent in handen.

Mediahuis en VP Exploitatie willen nu snel met De Mol gaan praten. Een voortzetting van het aandelenbelang van Talpa in TMG wordt hierbij niet uitgesloten, aangezien De Mol al liet weten dat een verkoop van zijn belang van 20% geen optie is.

Tegen 8 maart zullen Mediahuis en VP Exploitatie een aanvraag tot goedkeuring van het bod indienen bij de financiële waakhond, de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten.

Bronnen: Belga en Deredactie.be.