Onbekende Vlamingen krijgen een hoofdrol bij Play

FacebookTwitterLinkedIn

Play zet in 2022 de Onbekende Vlaming centraal in zijn programma’s.

Annick Bongers, programmadirecteur van SBS Belgium, verklapt waarom we ook dit jaar moeten afstemmen op de Play-zenders en het online platform GoPlay: “De komende maanden nemen Vlamingen van alle rangen, standen, leeftijden of afkomst deel aan de originele Vlaamse versies van De Mol, Blind Gekocht, De Bachelor, Extreme Makeover, Bake Off en Klopjacht. Er is ook het nieuwe familieprogramma Come Dance With Me, waarin getalenteerde jonge dansers hun moeder of vader overtuigen om hun danspartner te worden. James Cooke brengt met Extreme Makeover Vlaanderen het grootste verbouwprogramma ter wereld naar ons land. Alex Agnew zoekt in zijn Fear Factor dan weer de grenzen van de angsten van de modale Vlaming op.”

“Als we dit jaar Bekende Vlamingen ontvangen, dan doen we dat in stijl. In Viva La Feta ontvangen Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis elke week een BV in hun Griekse droomvilla. Erik Van Looy maakt zich dit najaar op voor De Allerslimste Mens ter Wereld, terwijl Gert Verheyen, Jonas Geirnaert, James Cooke, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en Ella Leyers samen Over De Oceaan zeilen.”

Net zoals in succesjaar 2021 zet SBS Belgium in op een combinatie van klassiekers en nieuwe formats en talent. Zo maakt Gloria Monserez Liefdestips Voor Mezelf, volledig exclusief voor GoPlay. Op dit online platform is ook de nieuwe fictiereeks Hacked te streamen.

Nog nieuw in 2022 bij Play: interactieve fictie in Assisen, absurdistische fictie in Nonkels, de beste Vlaamse comedy-acteurs in Zijn Daar Geen Beelden Van? en Dennis Xhaët als gloednieuwe host van Café De Mol. YouTubers Jeff en Pieterjan van Supercontent doken dan weer in het grote Play-archief en tonen de meest opvallende fragmenten in hun nieuwe programma Replay.

En natuurlijk mogen we dit jaar ook uitkijken naar de ontknoping van Big Brother en de nieuwe seizoenen van De Container Cup, Sports Late Night, James De Musical, Don’t Worry Be Happy, The Sky Is The Limit, Dancing With The Stars, De Cooke & Verhulst Show LIVE, Stukken van Mensen, Ooit Vrij, De Verhulstjes en Het Parket.

Jeroen Bronselaer, CEO SBS Belgium, besluit: “Met dit topaanbod van sterkhouders en nieuwkomers zijn SBS Belgium en Play helemaal klaar om een vervolg te breien aan het succes van 2021. De creativiteit van onze makers wordt in 2022 meer dan ooit vertaald in de commerciële mogelijkheden bij onze nationale reclameregie Ads & Data. Zij zorgen ervoor dat uw boodschap op het juiste moment de juiste doelgroep bereikt, dankzij een pak ervaring en slimme tools.”

Meer info over de nieuwe programma’s vind je hier.