Nieuwe zender van MTV brengt de jaren 90 terug tot leven

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf maandag gaat MTV Classic van start, een nieuwe zender die de beste programma’s uit de geschiedenis van MTV opnieuw op het scherm wil brengen. Zo komen onder andere “MTV Unplugged”, maar ook culthits als “Beavis & Butt-head”, “Daria” en “Jackass” opnieuw in beeld.

 

De nieuwe zender komt er naar aanleiding van de 35ste verjaardag van moederzender MTV. Het eerste uur van MTV Classic zal dan ook een exacte kopie zijn van het openingsuur van MTV in 1981.

 

MTV Classic vervangt VH1 Classic, een zender die reeds in handen was van Viacom, het bedrijf waar MTV deel van uitmaakt.

 

“De bedoeling is om het archief van MTV, waar heel wat ‘classics’ uit de populaire cultuur opgeslagen zijn, opnieuw naar buiten te brengen”, zegt Sean Atkins, voorzitter van MTV. Tot die klassiekers behoren onder andere de concerten van “MTV Unplugged”, waar onder andere Bob Dylan en Nirvana beroemde akoestische sessies afleverden. Ook lichter vermaak, zoals “Cribs”, “Beavis & Butt-head”, “Daria”, “Punk’d” en “Jackass” krijgen een plekje in de programmatie. MTV Classic zal ook populaire clips uit de jaren 90 en 2000 uitzenden.

 

MTV werd bekend als de eerste zender die zich specifiek toelegde op de jongerencultuur en bepaalde lange tijd het muzikale landschap. Tegenwoordig maakt de zender meer en meer de overgang naar realityprogramma’s.