Nieuw op kanaal 22 van Telenet: PlattelandsTV

FacebookTwitterLinkedIn

Op zondag 5 januari startte het uitzendschema van PlattelandsTV, een nieuwe digitale Vlaamse zender van het West-Vlaamse productiehuis NTV. PlattelandsTV staat volledig in het teken van het platteland en heeft als presentatoren Dieter Vandepitte en Zsofi Horvath.

 

De televisiezender maakt deel uit van het basispakket van Telenet Digital TV en is gratis te bekijken op kanaal 22 dat nog leeg stond. De zender was sinds 2007 al beschikbaar op het internet via Plattelandstv.be en bij Telenet via de ‘on demand` tv-theek.

 

PlattelandsTV focust zich op vier verschillende thema`s. “Boerenstebuiten” brengt reportages over land- en tuinbouw, “Hippo” over paardensport, fokkerij en recreatie, “Jacht&Visvangst” over jagen en vissen en “Countrylife” over streekproducten, lifestyle en natuurbeleving.

 

De zender brengt in hoofdzaak Vlaamse content, aangevuld met internationale producties. De zender zet ook de deur open voor verenigingen of organisaties die op het platteland actief zijn. Zij kunnen in het programma-aanbod hun eigen uitzendingen krijgen.