Ronnie Leten (Atlas Copco) en Marc du Bois (Spadel) winnaars van de Trends Manager van het Jaar 2013

FacebookTwitterLinkedIn

Ronnie Leten, de 57-jarige Limburgse CEO van de Zweedse machinebouwer Atlas Copco, is de Trends Manager van het Jaar 2013. Hij volgt Eric Van Zele (Barco) op die vorig jaar met de eer ging lopen.

 

De Trends Manager van het Jaar is een initiatief van Trends in samenwerking met Kanaal Z. Voor de 29ste keer al werd de trofee uitgereikt aan de bedrijfsleider die met zijn bedrijf een waardevolle bijdrage aan de Vlaamse economie heeft geleverd en hierin een voortrekkersrol heeft gespeeld.

 

Juryvoorzitter Luc Vandewalle: “Ronnie Leten leidt al sinds midden 2009 met succes een gerenommeerd beursgenoteerd industrieel concern. Atlas Copco heeft bovendien sinds zijn aantreden als CEO een opmerkelijke groei gekend. De jury liet zich in haar keuze voorts leiden door de inspanningen van Leten om naast zijn verantwoordelijkheden op wereldschaal ook de Belgische industrie te stimuleren”.

 

De andere negen genomineerden dit jaar waren Alain Bernard (DEME), Françoise Chombar (Melexis), Jan Pieter De Nul (Jan Pieter De Nul Group), Bart De Smet (Ageas), Eddy Duquenne en Joost Bert (Kinepolis), Carlo Henriksen (Bank J. Van Breda & Co), Michèle Sioen (Sioen Industries), Luc Tack (CEO Picanol) en Johnny Thijs (CEO bpost).

 

Aan Franstalige kant volgde Marc du Bois (bestuurder bij Spadel) dit jaar Eric Everard (Artexis Group) op als winnaar. De motivatie van de jury: “Marc du Bois is erin geslaagd om Spa als marktleider in de Benelux te handhaven, ondanks de concurrentie van buitenlandse merken en multinationals met onmetelijke reclamebudgetten”.