Nieuw advertentieformaat bij Spotify: Mobile Video TakeOver

FacebookTwitterLinkedIn

Spotify zet verder in op video advertising en breidt zijn advertentieaanbod uit met een nieuw formaat. De Mobile Video TakeOver is een extensie naar mobiel van het reeds bestaande Video TakeOver formaat op desktop.

Op deze manier kan je voortaan (net zoals bij Audio) een Video TakeOver Everywhere pakket aankopen. Hierbij wordt je videoadvertentie zowel getoond op desktop als in de mobiele applicatie.

Videoadvertenties worden enkel getoond als de surfer actief Spotify gebruikt. Op mobiel kan je kiezen voor het verticaal videoformaat waardoor je video echt letterlijk het volledige scherm vult.

Door desktop en mobiel te combineren bereik je je doelgroep op verschillende momenten tijdens de dag (mobiel vooral sterk in de ochtend en voormiddag, desktop vanaf de middag). Het specifieke mobiele formaat Sponsored Session blijft bestaan (na het uitkijken van de videospot kan de bezoeker 30 minuten ononderbroken muziek luisteren).

De Spotify applicatie zorgt voor een ‘brand safe’ omgeving voor adverteerders waarbij de spots afgespeeld worden in een 100% professionele en legale context met beperkte advertentieclutter (slechts 1 videospot per break). De spots zijn altijd in beeld. Je moet dus niet scrollen om de advertentie te kunnen zien.

Spotify zet sterk in op de kwaliteit van advertenties en in samenwerking met MOAT kunnen ze uitstekende viewability cijfers voorleggen: 97% op desktop en 79% op mobiel. Maar Spotify gaat verder door te rapporteren op menselijke trafiek van spots die effectief bekeken/beluisterd werden tot het einde van de spot (Human & AVOC). De viewability resultaten zijn in dat geval een pak hoger dan de MOAT benchmark.

Door deze goede scores wordt Video bij Spotify commercieel aangeboden op CPCV basis (Cost Per Completed View). Als adverteerder betaal je dus enkel voor 100% uitgekeken spots.

Ter herinnering: reclame op Spotify wordt in België exclusief beheerd door Pebble Media. Klik hier voor alle info.