Najaar 2019: vijf nieuwe lokale programma’s op VIER en twee nieuwkomers op VIJF

FacebookTwitterLinkedIn

Meer dan ooit heeft SBS, sinds kort volledig eigendom van Telenet, de wind in de zeilen: VIER, VIJF en ZES groeien sinds januari tot 19,9% marktaandeel. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar haalde SBS 18,6%. Vanaf 26 augustus bouwen de tv-zenders verder aan hun fundamenten met zowel sport als entertainment in het weekend, vaste afspraken op weekdagen met Gert Late Night en De Slimste Mens ter Wereld en daarbovenop in het najaar en de winter zeven nieuwe lokale programma’s.

Dit zijn de vijf nieuwe programma’s op VIER:

  • De Battle: bekende Vlamingen bedenken uitdagingen die Gert Verhulst en James Cook moeten uitvoeren (liveshow gepresenteerd door Peter Van de Veire).
  • Ooit Vrij: de kijker krijgt een blik op het leven van gevangenen die vrijkomen (van de makers van De Rechtbank).
  • Help, Mijn Borsten Staan Online: Evi Hanssen neemt je mee naar de donkerste kant van het internet met fenomenen als sexting, grooming, catfish en sextortion.
  • Forever Young: Frances Lefebure gaat samen met de kijker mee op de laatste reis van een verloren zoon, dochter, broer of zus.
  • Het Parket: de parketten van Oudenaarde, Gent en Dendermonde openen hun deuren (gemaakt door Het Nieuwshuis van Eric Goens).

VIJF mag twee nieuwkomers verwelkomen:

  • Celebs Gaan Daten: Jani Kazaltzis en Goedele Liekens storten single celebrities in een datingavontuur.
  • Monacovrouwen: de reeks volgt vier excentrieke vrouwen die de Lage Landen inruilden voor een luxeleven in Monaco.

Met de dagelijkse fundamenten Gert Late Night en De Slimste Mens ter Wereld zit VIER stevig op koers. Intussen is Huizenjagers uitgegroeid tot een veelbekeken afspraak in de vooravond. Vaste waarde De Rechtbank introduceert zes nieuwe rechters, terwijl Bake Off Vlaanderen met Wim Opbrouck en Zo Man Zo Vrouw met Jani Kazaltzis de fictiereeksen Callboys en Auwch naast zich krijgen. VIER verwent de voetbalfans op dinsdag met Champions League en op vrijdag, zaterdag en zondag met Sports Late Night. In het weekend is er dit najaar ook het tweede seizoen van de live danswedstrijd Dancing With The Stars. De komende maanden start Woestijnvis ook met de opnames van Over De Oceaan, een nieuw prestigieus avontuurlijk programma voor VIER dat in 2020 op de buis moeten komen en waarin zes bekende Vlamingen met een zeilboot de Atlantische Oceaan oversteken.

Meer informatie over de najaarsprogrammatie van VIER, VIJF en ZES vindt u hier.