Vooruitblik naar het televisienajaar van VRT, VTM en SBS

FacebookTwitterLinkedIn

Er is al een en ander duidelijk in de puzzel van het komende televisienajaar. Hieronder een overzicht.

Programmatie VRT

Bij Eén komt de avondgarde weer terug vanaf eind augustus, met Dagelijkse Kost, Blokken (dat in de eerste week feest mag vieren met de 6.000ste aflevering), Iedereen Beroemd en de dagelijkse fictiereeks Thuis.

Nog dit najaar: Danira Boukhriss Terkessidis presenteert het nieuwe De Repair Shop. Daarin worden gekoesterde, gebroken voorwerpen met een verhaal weer hersteld door experts. Daarnaast is ze met Kobe Ilsen te zien in een nieuw seizoen Over Eten. Nog eentje dat een comeback maakt: Hotel Romantiek. Niet langer bij Play4, wel bij Eén. Met presentatoren Philippe Geubels, Gloria Monserez en Sven de Leijer.

Met een eerste seizoen van de komische reeks Chantal met Maaike Cafmeyer en het tweede van Onder Vuur met Louis Talpe is er opnieuw ook fictie. Ook voor het onlineplatform VRT NU, dat dit najaar VRT MAX wordt, zijn er exclusieve fictiereeksen, zoals onder meer De Studio’s.

Later in het najaar staat van 21 november tot en met 18 december ook nog het WK voetbal in Qatar gepland bij Sporza. Dat zorgt ervoor dat Het Huis van Eric Goens naar december verkast. Daarin komen onder meer Sammy Mahdi, Camille Dhont en Nina Derwael langs.

Van 22 september tot 1 oktober is er het WK basket bij de dames in Australië. De eerste groepsronde van de Belgian Cats is te zien op Eén, net als de finale. Van 23 september tot 15 oktober is ook het WK volleybal bij de dames te volgen bij Sporza.

Bij Canvas is er dan weer de terugkeer van voetbaltalkshow Extra Time bij de start van het tv-seizoen. Ook De Ideale Wereld is dan terug, met nieuwe gastvrouw Ella Leyers.

Programmatie VTM

Ook bij VTM verwelkomen ze hun vaste waarden. Als Familie de traditie aanhoudt, begint het nieuwe seizoen in de laatste week van augustus. Ook telenovelle Lisa komt terug.

Piet Huysentruyt keert eveneens terug. Voor zijn zestigste verjaardag in december maakt de chef-kok nog een laatste seizoen van SOS Piet. Wanneer dat precies zal zijn, maakt VTM later bekend.

Is er ook bij dit najaar: Lego Masters, met dit keer Andy Peelman als presentator. VTM maakt later haar uitzenddatum bekend. En er is The Voice van Vlaanderen. Naast Koen Wauters en Natalia krijgen de kandidaten nu Bazart-man Mathieu Terryn en Black Box Revelation-zanger Jan Paternoster erbij als coach.

Gloednieuw is Jachtseizoen. Daarbij moet een bekend duo ontsnappen, waarna bekende jagers Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop de achtervolging inzetten. Camille Dhont krijgt dan weer een minidocureeks van twee afleveringen. Voorts is er de zesdelige docureeks van Jan Verheyen, Heizel 1985-Blok Z. Die gaat over het Heizeldrama in 1985, waarbij 39 mensen stierven bij rellen tussen Liverpool- en Juventus-supporters. Bij VTM 2 zetten ze opnieuw in op darts, met naast competitie ook een tweede seizoen van BV Darts .

Programmatie SBS

Bij Play4 zendt men De Allerslimste Mens uit. Erik Van Looy trommelt vanaf 5 september de beste kandidaten uit de afgelopen tien seizoenen op voor de twintigste verjaardag. Vroeger dan anders om de concurrentie met het WK voetbal te vermijden.

Ook James Cooke is van de partij met het nieuwe Extreme Make-Over, waarbij huizen van gezinnen die altijd klaar staan voor een ander, een verbouwing cadeau krijgen. James, De Musical wordt vanaf volgende week ook opgenomen, maar of dat tweede seizoen al dit najaar te zien zal zijn, of eerder in de winter volgend jaar, ligt nog niet vast.

Er wordt weer gebakken in de tent van Bake-Off Vlaanderen en Bake-Off kerst. Klopjacht, waarbij vijftien Vlamingen op de vlucht zijn en niet gepakt mogen worden door de speurders, komt met een tweede seizoen. En ook Het Parket keert terug.

En ook bij Play4 plannen ze een comeback, met Fear Factor. Al ligt een precieze startdatum dit najaar nog niet vast. Alex Agnew doet de presentatie, en er komt een speciale BV-aflevering waarvoor Dominique Persoone al bevestigd is als kandidaat.

Bron: Nieuwsblad.be.