Limburg verwelkomt Radio Ludo

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds deze zomer heeft Limburg met Radio Ludo een nieuwe radiozender die focust op evergreens uit de jaren 50, 60 en 70. Radio Ludo mikt vooral op luisteraars vanaf 50 jaar.

De radiozender zendt uit vanuit Tongeren op 106.6 FM, maar is ook in de rest van Limburg te beluisteren via DAB+ en ook wereldwijd beschikbaar via Radioludo.be en streamingplatformen.

De reclameregie is in handen van Regioradio. Dit bedrijf groepeert de advertentieverkoop van de Limburgse lokale radiozenders Radio Ludo, 10 FM, Hasselt 1, PXL radio, FM Goud, YOLO, Radio GRK en BOO.

De initiatiefnemers van Radio Ludo zijn Bjorn Verhoeven en Ludo Wijnen: “Toen minister Dalle de laatst beschikbare FM-frequentie in Limburg beschikbaar stelde, twijfelden we geen seconde. Ons team bedacht een uniek format, we dienden een gefundeerd dossier in bij de Vlaamse overheid en werden op basis hiervan beloond. Onze missie is om de enorme groep 50-plussers te laten genieten van de allerbeste oldies. Van Frank Sinatra tot Frank Galan, van de Beatles tot Buddy Holly en van Adamo tot Rocco Granata. Er is vanzelfsprekend ook veel aandacht voor Vlaanderens en Limburgs grootste stemmen, van Louis Neefs tot Conny Neefs en van Lisa del Bo tot Dana Winner.”