Kanaal Z helpt kmo`s op weg naar duurzaam energiebeleid

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf dinsdag 26 januari start op Kanaal Z en Canal Z een nieuwe reeks Z-Energy.

 

Netmanager Alex Coene: “In deze thema-uitzendingen brengen we gesprekken met experts en reportages over hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, nieuwe technologieën en duurzame mobiliteit”.

 

Duurzaamheid en rationeler omspringen met energie is een zorg voor vele bedrijven. Energie is immers een belangrijke kostenfactor voor Belgische ondernemingen. Bovendien moet er ook in het kader van regionale en Europese klimaatdoelstellingen energie-efficiënter worden gewerkt. Maar wie slim investeert, kan op diverse vlakken winnen: goedkopere energie, een rationeler verbruik en een lagere CO2-uitstoot bijvoorbeeld.

 

In deze nieuwe Z-Energy reeks willen Kanaal Z en Canal Z kmo`s op het juiste spoor helpen met antwoorden op vragen als: Hoe kan u als bedrijf uw voordeel halen uit hernieuwbare energie? Wat zijn de nieuwste maatregelen rond energie-efficiëntie? Welke voordelen bieden technologieën als WKK en warmtenetwerken? En hoe maakt u werk van duurzame mobiliteit voor uw werknemers?

 

Z-Energy toont bedrijven die rolmodellen zijn op het vlak van energiemanagement en brengt elke dinsdagavond duiding en concrete tips. Deze nieuwe reeks loopt in samenwerking met Eneco, Infrax, Wingas, het Vlaams Energie Agentschap, Vlaio en Cogen.

 

Het programma kan ook online bekeken worden via www.kanaalz.be en www.canalz.be.