International Herald Tribune is nu International New York Times

FacebookTwitterLinkedIn

Meer dan 125 jaar na de lancering in Paris is de International Herald Tribune vorige dinsdag van naam veranderd en zal het vanaf nu door het leven gaan als de International New York Times. Het zal voortaan de mondiale tak zijn van de prestigieuze New-Yorkse krant, zowel op papier als op het internet.

 

“We hebben het sterke aanvoelen dat het voor de New York Times van belang is een uniek mondiaal merk te hebben dat onze lezers wereldwijd toont dat we een informatiebedrijf zijn dat in staat is de internationale actualiteit te coveren op eender welke drager, papier of digitaal, in eender welke tijdszone en dat we het kunnen bieden aan de mensen waar ze het willen, wanneer ze het willen, en volgens de kwaliteitsnormen van de New York Times”, verklaarde hoofdredacteur Richard Stevenson van de International New York Times.

 

Het nieuws van de naamswijziging werd in september aangekondigd. De NYT hoopte daarmee het aantal lezers uit te breiden en nieuwe adverteerders te lokken. Maandag bracht de IHT een speciale bijlage uit met daarin een terugblik op de grote thema’s die de voorbije 125 jaar werden belicht. De IHT werd in 1887 opgericht onder de naam Paris Herald en wordt in meer dan 160 landen in een papieren versie verdeeld, met een oplage van 226.000 exemplaren.