Transportkrant van De Lloyd herrijst als ‘Flows`

FacebookTwitterLinkedIn

Dinsdagavond is in Antwerpen de nieuwe krant ‘Flows` voorgesteld. Dit weekblad is de opvolger van de Transportkrant De Lloyd, die in juni was gestopt.

 

Flows wordt uitgegeven door Roularta Media Group in samenwerking met Alfaport Antwerpen. De koepel van Antwerpse havenbedrijven heeft in augustus de immateriële activa van het failliete Delta Publishing – de uitgever van De Lloyd – overgenomen. 

 

Volgens hoofdredacteur Philippe Van Dooren werd de naam in Flows veranderd om te benadrukken dat de krant zich richt op de logistieke activiteiten in brede zin. “Havens en shipping komen aan bod, maar ook land- en luchttransport, supply chain en internationale handel. In die sectoren spelen efficiënte goederen- en documentenstromen een cruciale rol. De naam Flows verwijst naar die stromen.”

 

Net als De Lloyd wordt Flows een crossmediaal pakket van publicaties. In een eerste fase zijn dat, naast het papieren weekblad in tabloïdformaat, een dagelijkse digitale nieuwsbrief, een permanent aangevulde nieuwssite, een papieren en een digitale afvaartenlijst, en tweemaandelijkse thematische magazines. 

 

De redactionele ploeg bestaat uit ex-medewerkers van De Lloyd, aangevuld met andere journalisten van de Roularta-groep. Ook zullen synergiën ontwikkeld worden met andere producten van de groep.