UBA Position Paper: een Europees reclameverbod voor voedingsmiddelen en dranken is economisch en maatschappelijk onverantwoord

FacebookTwitterLinkedIn

De Europese richtlijn Audiovisuele Mediadiensten (AVMD) vormt sinds 2007 de basis voor de regulering van audiovisuele reclame in Europa. Deze richtlijn is momenteel aan herziening toe. UBA verwoordde het adverteerdersstandpunt in een UBA Position Paper in februari 2016. In januari 2017 lanceerde de ENVI Commissie van het Europees Parlement in dit verband een reeks amendementen die erg problematisch kunnen worden voor de voedings- en drankenindustrie.

“Voor de UBA is het onverantwoord dat Europese politici zo goed als alle reclame voor voeding en dranken voor 21 uur willen verbieden. Dit heeft een gigantische economische impact voor de individuele bedrijven, de media en de lidstaten. De industrie neemt in deze reeds zijn verantwoordelijkheid via zelfregulerende initiatieven zoals de ‘EU Pledge’ en de ‘Belgian Pledge’. Wij vragen de Belgische afgevaardigden bij het Europees Parlement dan ook om deze initiatieven constructief te ondersteunen en te laten evolueren in plaats van een voor de industrie desastreus reclameverbod te introduceren.”

Lees het volledige document hieronder!