Space Essentials – A fish called “Woestijn”

FacebookTwitterLinkedIn

De aankoop door de holding De Vijver van de zenders van SBS België gaat uiteraard gepaard met tal van cruciale vragen, evenredig met het belang van dit evenement.

 

De voorbije dagen kon men hierover in de pers vele commentaren en veronderstellingen lezen. Onder andere het feit dat de ex-SBS zender zou dingen naar 40% van de TV-investeringen van het Noorden van het land.

 

Opgelet: op het moment van publicatie van dit artikel, hebben noch SBS, noch de nieuwe eigenaars ook maar enige officiële informatie hierover kenbaar gemaakt. Hoogstens intentieverklaringen, maar niets concreet i.v.m. de werkelijke objectieven en de manier om deze te behalen.

 

In een notendop:

• Woestijnvis en één vormen het dreamteam na het journaal (>19:30), met een rendement dat 30 à 40% hoger ligt dan de traditionele programmatie van de zender.

• Maar één is niet enkel Woestijnvis : zelfs een volledige stopzetting van de samenwerking (scenario dat weinig waarschijnlijk is) zou niet synoniem zijn met de verdwijning van de kracht van de publieke TV in Vlaanderen.

• De veronderstelde ambities van de nieuwe eigenaar van SBS zijn enorm: de kijkcijfers zouden moeten verdubbelen om de door de pers aangekondigde objectieven te behalen.

• Momenteel is er tussen het profiel van VT4 en dat van de door Woestijnvis geproducete uitzendingen een hemelsbreed verschil.