Nieuw boek van Nicolas Lambert: Le marketing peut-il sauver le monde ?

FacebookTwitterLinkedIn

Kan marketing de wereld redden? Dit boek is bedoeld voor iedereen die professioneel bezig is met marketing, maar ook voor het brede publiek dat gepassioneerd is door de grote maatschappelijke vraagstukken op het gebied van economie en duurzame ontwikkeling.

Hoe moet marketing evolueren, in theorie en in de praktijk? Hoe moet het aanbod van bedrijven veranderen? Hoe staat de consument tegenover duurzame ontwikkeling? Welk prijs- en distributiebeleid moeten we hanteren? Hoe communiceer je zonder in greenwashing te vervallen?

Dit zijn de vragen die dit boek onderzoekt en probeert te beantwoorden. Allemaal geïllustreerd met duidelijke schema’s, voorbeelden uit de praktijk en concrete tips om marketingprofessionals te begeleiden op het pad naar meer duurzame ontwikkeling.

Over de auteur

Nicolas Lambert is van opleiding bedrijfskundig ingenieur. Na een carrière bij multinationals (Unilever, AB InBev en Heineken) leidt hij nu de ngo Fairtrade in België en doceert hij aan de Louvain School of Management. Als onafhankelijk consultant is hij ook actief binnen de think tank ‘Marketing & Sustainability’ van BAM en doceert hij reclame-ethiek aan HELHa.