Het najaar op VRT-Radio: Studio Brussel, Radio 1 en MNM

FacebookTwitterLinkedIn

Studio Brussel: 7 nieuwigheden

 

Op 31 augustus start het nieuwe radioseizoen op Studio Brussel. Met vertrouwde stemmen en heel wat nieuws onder de zon.

 

Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde presenteren vanaf 31 augustus opnieuw elke morgen van 6 tot 9 uur. Christophe Lambrecht begeleidt de luisteraars dan weer doorheen de voormiddag (9 tot 12 uur) en Kim Muylaert draait door tijdens de middag (12 tot 13 uur). Van 13 tot 16 uur houdt Kirsten Lemaire de luisteraars gezelschap. Vincent Byloo is er vervolgens elke weekdag van 16 tot 18 uur. Gunther D, ten slotte, maakt de radiogolven elke avond van 22 tot 24 uur onveilig.

 

Naast de vertrouwde stemmen heeft het najaar op Studio Brussel ook heel wat nieuwigheden in petto:

  • Drops: een gloednieuw digitaal platform waarop je songs en locaties aan elkaar koppelt. En het eerste echte radioprogramma van Eva De Roo.
  • Linde At Your Service: Linde Merckpoel start de allereerste Studio Brussel-klantendienst op. 
  • Zender: het nieuwe muziekplatform van Studio Brussel elke weekdag van 19 tot 22 uur.
  • Lemaire Luistert: elke zondagavond nodigt Kirsten Lemaire tussen 20 en 22 uur een gast(e) en zijn/haar platenkast uit.
  • Naast de vertrouwde ook veel nieuwe stemmen: Michèle Cuvelier (Zender), Sien Wynants (De Hotlist), Giel Vantournhout (Life Is Music), Bram Vuylsteker en Eva Van Ostade (Nightcall).
  • Nieuwe dj’s: Goldfox, Sheridan en Stavroz.
  • Nieuwe soundsystems: Discobaar A Moeder (zondag 13-14 uur) en Goe Vur In Den Otto (zondag 19-20 uur).

 

Op 31 augustus start Studio Brussel met ‘Zender’, een gloednieuw muziekplatform en -programma van maandag tot en met donderdag van 19 tot 22 uur, gepresenteerd door Joris Lenaerts en Michèle Cuvelier. Zender signaleert niet alleen nieuwe muziek, maar onderzoekt ook verse subgenres.

 

Bekijk hier het zendschema!

 

 

Radio 1: Ayco en Wonderland

 

Voor Radio 1 start het nieuwe seizoen ook op 31 augustus. Met Dennis Van den Buijs als nieuwe presentator van De Ochtend. Xavier Taveirne verhuist dan weer naar De Wereld Vandaag. Er is ook muziek, elke weekdag met ’s middags Ayco (13-16 uur) en van maandag tot en met donderdag is er ’s avonds Wonderland (20-23 uur) met Annelies Moons.

 

 

MNM

 

In het programmaschema van MNM zijn er niet veel veranderingen op te merken.

 

MNM-nethoofd Rino Ver Eecke: “Onze vaste waarden komen allemaal terug: Eva Daeleman, Ann Reymen, Karolien Debecker,… Ze zijn allemaal terug op post vanaf 31 augustus”.

 

Intussen zijn Peter Van de Veire en Tom De Cock al begonnen aan het radioseizoen.

 

MNM heeft een sterke traditie om in te zetten op thema’s die de jonge luisteraars van het net bezighouden. Zo zet de zender in september in op ondernemerschap bij jongeren met een pop-up store tijdens de Dag van de Luisteraar. In oktober is MNM opnieuw partner van “De week van het bos” en zijn er opnieuw Verkeersweken.

 

De vele jonge luisteraars van MNM krijgen vanaf eind augustus een digitale verrassing met online platformen rond MNM en Generation M. “Hiermee willen we het groepsgevoel en het engagement vanuit de radio naar online trekken en omgekeerd”, zegt Rino Ver Eecke.

 

In het nieuwe radioseizoen staan vrijdag- en zaterdagavond op MNM in het teken van feestmuziek.
Vrijdagavond begint met de “MNM Urban50” (19-21 uur), de lijst met de vijftig beste hiphop- en R&B-platen van het moment. Na Lost Frequencies met “MNM Party, Lost Radio Show” (21-22 uur) neemt Lady S (22-23 uur) over met “MNM Party, Mix It Up”. Van 23 uur tot middernacht, ten slotte, is er “MNM Party, Mix & Match” met Erwin De Nul.

 

Op zaterdag is er van 19 tot 21 uur de “MNM Dance50” met Wouter Van den Breen. Daarna volgen “MNM Party, Regi In The Mix” (21-22 uur) en “MNM Party, Smash The House” met Dimitri Vegas & Like Mike” (22-23 uur) mekaar op. De poulewinnaars en deelnemers van de talentenwedstrijd Start to DJ zetten als nieuw en jong talent de nacht in van 23 uur tot middernacht.