Frederik De Swaef wordt co-hoofdredacteur GvA naast huidig hoofdredacteur Kris Vanmarsenille

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 8 maart bestaat de hoofdredactie van Gazet van Antwerpen uit 2 co-hoofdredacteuren. Frederik De Swaef zal samen met huidig hoofdredacteur Kris Vanmarsenille de hoofdredactie van de krant vormen. Kris Vanmarsenille zal op haar beurt de functie van co-hoofdredacteur aan het einde van 2021 neerleggen om vervolgens binnen de redactie van Gazet van Antwerpen de rol van senior writer op te nemen.

Na bijna 7 jaar hoofdredacteurschap van Gazet van Antwerpen voelde ik al enkele maanden dat ik stilaan toe was aan nieuwe vooruitzichten”, zegt Kris Vanmarsenille. “Ik keer eind dit jaar terug naar mijn grote liefde, het schrijven, en ik hoop vanuit die rol de Gazet verder te kunnen versterken met opinie, analyse, duiding en debat.

Als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws stond Frederik De Swaef mee aan de wieg van News City (DPG Media). Hij was er verantwoordelijk voor de digitalisering van de regioredactie. Voorafgaand was hij hoofdredacteur van verschillende magazines en online platformen, waaronder Flair, Story, Nina en Teve Blad.

Wat er echt leeft in Vlaanderen kom je het best te weten via het regionieuws”, aldus Frederik De Swaef. “We hebben op dat vlak in ons land een rijke journalistieke traditie die door de digitalisering ongezien veel nieuwe mogelijkheden heeft gekregen. Ik ben dan ook fier dat ik samen met Kris een van de oudste kranten van ons land mag leiden.