Eengemaakt mediabedrijf MEDIALAAN – de Persgroep Publishing officieel van start

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds 1 januari bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing officieel de krachten in één mediabedrijf met als voorlopige naam ‘MEDIALAAN – de Persgroep Publishing’. In de loop van 2019 wordt er nog een nieuwe naam voor het eengemaakte bedrijf bekendgemaakt.

Het kloppend hart van de mediagroep wordt gevormd door de 35 mediamerken – actief in televisie, radio, kranten, magazines en/of digitaal – die elke dag samen meer dan 8 op 10 Vlamingen bereiken. Hiertoe behoren onder andere VTM, Het Laatste Nieuws, De Morgen, Qmusic, Dag Allemaal en Humo.

Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers.net, Spaargids.be, Mijnenergie.be en Livios.be) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

Meer dan 1.800 werknemers zijn actief in het nieuwe bedrijf. De hoofdlocaties zijn Vilvoorde (tv en radio), Kobbegem (publishing), Hasselt (telco) en Lokeren (drukkerij). Daarnaast zijn er ook nog kleine vestigingen in Melle en Zonhoven voor de online services.

In de tweede helft van 2019 verhuist een deel van het bedrijf naar Antwerpen waar een gloednieuw gebouw komt aan het Mediaplein, achter het Centraal Station. Alle nieuwsredacties (de zogenaamde News City) zullen van daaruit werken. Ook het IT-team, de corporate services en de hoofdzetel zullen naar Antwerpen verhuizen. De tv-entertainmentpoot en de studio’s van Qmusic en Joe blijven in Vilvoorde.