Nieuw: HLN Live, een constante livestream van nieuwsvideo’s

FacebookTwitterLinkedIn

HLN lanceert op maandag 20 april HLN Live, een gratis livestream die 24 op 7 nieuwsvideo’s zal verspreiden van de verschillende nieuwsverhalen van de dag, gaande van persconferenties en allerhande evenementen, over breaking news en weer- en verkeersupdates.

Het gaat om een primeur in Vlaanderen, zegt hoofdredacteur van News City Video Geert Dewaele.

De beelden komen van VTM Nieuws, gefuseerd tot News City samen met HLN en de andere redacties van De Persgroep, maar ook van regiojournalisten en internationale nieuwsmedia zoals CNN. Bij breaking news is het de bedoeling dat journalisten van VTM Nieuws en HLN extra toelichting geven.

Maandelijks worden nu al 100 miljoen video’s bekeken op HLN“, zegt Geert Dewaele. “We hebben de afgelopen maand in de volle coronacrisis al een soft launch gedaan van HLN Live en we noteren nu al dagelijks zo’n 150.000 bezoekers“, klinkt het.

Voor HLN Live bundelen HLN en VTM Nieuws nog meer de krachten“, zegt adjunct-directeur van News City Nicholas Lataire. “VTM Nieuws is er op vaste tijdstippen voor de kijker en op grote momenten. Maar het nieuws stopt eigenlijk nooit. Sommige gebeurtenissen wil je meteen zien. Met HLN Live kan onze VTM Nieuwsredactie er mee voor zorgen dat je het belangrijkste nieuws de hele dag, 24/7, live in beeld kan volgen.

Bron: Belga.