Nicholas Lataire volgt Paul Daenen op als directeur News City bij DPG Media 

FacebookTwitterLinkedIn

Nicholas Lataire, huidig adjunct-directeur en hoofdredacteur VTM NIEUWS, volgt Paul Daenen op als directeur News City bij DPG Media. Daenen gaat eind 2020 met pensioen. Wie de nieuwe hoofdredacteur wordt van VTM NIEUWS wordt voor het einde van het jaar duidelijk.

Lataire wordt verantwoordelijk voor de aansturing van alle redacties en nieuwsmerken die onder de News City-koepel vallen: voor digitaal, tv, radio, krant en magazines. Het gaat om HLN, Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, de radionieuwsredacties van Qmusic en Joe en de magazines Dag Allemaal, Story en Goed Gevoel. Samen met het team van hoofdredacteurs zal hij de brede nieuwsmerken van DPG Media verder uitbouwen.

Volgens Christian Van Thillo, uitvoerend voorzitter van DPG Media, was Daenen één van de beste krantenmakers die hij gekend heeft. “Met zijn sterk journalistiek inzicht en zijn doorgedreven passie voor goed gebracht en spraakmakend nieuws, bouwde Daenen Het Laatste Nieuws uit tot de grootste krant van het land. Hij was ook één van de grondleggers van het succes van onze groep”, aldus Van Thillo.

Paul Daenen: “Afscheid nemen is altijd makkelijker als je zeker bent dat de geknipte opvolger klaar staat. Nicholas heeft de voorbije jaren bij VTM NIEUWS bewezen dat hij als geen ander weet hoe je populaire journalistiek op een kwalitatieve manier kan en moet brengen.”