DPG Media en Rossel bevestigen overname RTL België

FacebookTwitterLinkedIn

DPG Media en Rossel kopen de Franstalige radio- en televisiegroep RTL België. Beide mediagroepen zullen voor 50 procent aandeelhouder zijn. De Franstalige televisiezenders RTL-TVi, Club RTL en Plug RTL, maar ook de radiostations Bel RTL, Radio Contact en Mint worden daarmee “familie” van VTM, Qmusic en HLN.

De nieuwe aandeelhouders zullen inzetten op een versnelde digitale transformatie van de radio- en televisiezenders van RTL Belgium. Long-form en short-form online video zijn snel groeiende segmenten die veel kansen bieden voor televisiebedrijven en ook in radio liggen kansen met de ontwikkeling van digitale radio en podcasting.

“DPG Media, Rossel en RTL België hebben in het verleden op verschillende vlakken prettig samengewerkt”, zegt Christian Van Thillo, Executive Chairman van DPG Media. “Nu ligt er een ambitieus project voor dat alle betrokken media zal versterken in hun digitale transformatie. We zullen bovendien onze adverteerders beter dan ooit kunnen bedienen. Dankzij dit partnership wordt het mogelijk om een coherent en meer efficiënt aanbod te ontwikkelen voor nationale klanten in de televisie-, radio- en digitale advertentiemarkten.”

Ook Bernard Marchant, CEO van Rossel, is enthousiast. “Met deze gezamenlijke overname die vertrekt vanuit een gedeelde visie en ambitie, kunnen we het televisie- en radioaanbod structureel versterken in België. Zowel onze kijkers, luisteraars als adverteerders hebben behoefte aan een creatief en dynamisch audiovisueel aanbod op alle platformen. We zijn verheugd om dit ambitieuze project met DPG Media uit te voeren in een hernieuwd strategisch partnership. We hebben een erg complementaire expertise om de digitale transformatie van RTL Belgium te versnellen.”

Afgelopen weekend verscheen er in Le Soir en de Sudpresse-kranten ook een dubbelinterview met Van Thillo en Marchant. Meer uitleg daarover vindt u in ons Franstalig artikel, waar u ook de reactie van de vakbonden kan lezen.

Bron: DPG Media.