DH Radio krijgt zijn uitzendnetwerken FM en DAB+ terug

FacebookTwitterLinkedIn

DH Radio krijgt officieel zijn uitzendnetwerken FM en DAB+ terug, na nieuwe beslissingen die de CSA op 24 maart heeft genomen in het kader van het radiofrequentieplan.

Ter herinnering: toen het frequentieplan in september 2019 werd gewijzigd, heeft de CSA (Conseil supérieur de l’audiovisuel, de Franstalige overheidsinstantie voor de regulering van de audiovisuele sector) DH Radio, waarvan het netwerk aan LN24 was toegewezen, niet behouden.

IPM Group, uitgever van DH Radio, had onmiddellijk verschillende beroepen ingesteld bij de Raad van State om dit uitsluitingsbesluit op te schorten. In afwachting van een eindbeslissing van de Raad van State besloot de CSA de verschillende radiozenders waarop deze beroepen betrekking hadden (DH Radio, NRJ, Fun Radio en Radio Contact), toe te staan hun uitzendingen voort te zetten in de vorm van een gedoogregeling.

Sindsdien is de situatie geëvolueerd en heeft IPM geïnvesteerd in LN24. Deze integratie verandert de situatie voor de CSA, die daarom unaniem heeft besloten haar frequentieplan te herzien en DH Radio daarin opnieuw op te nemen.