Derde kwartaal brengt beterschap voor Roularta

FacebookTwitterLinkedIn

Uitgeverij Roularta heeft een en ander wat kunnen rechttrekken in het derde kwartaal. In het eerste halfjaar was de impact van het coronavirus groot op de uitgever van bladen als Knack, Trends, De Streekkrant en De Zondag.

“Na een sterk jaarbegin had de lockdown vanaf de tweede helft van maart een belangrijke daling van de inkomsten uit reclame en events veroorzaakt. De publicatie van de gratis bladen De Streekkrant en De Zondag werd zelfs enige tijd onderbroken tijdens de periode van de winkelsluitingen. De zomermaanden zorgden echter voor een goed herstel en Roularta heeft een sterk derde kwartaal achter de rug”, klinkt het.

De omzet lag in het derde kwartaal 4 procent lager dan een jaar eerder. In de negen maanden tot en met eind september ligt de omzet nog 14 procent lager. Aan het einde van het eerste semester was dat nog 18,5 procent lager. Eind september was er sprake van een nettowinst van 1,8 miljoen euro tot nu toe in 2020. Eind juni was er nog sprake van 1,4 miljoen verlies voor het eerste halfjaar.

Een tweede lockdown zal een negatieve invloed hebben op de cijfers in november en december, besluit de uitgever die ook de helft van Mediafin (De Tijd en L’Echo) in handen heeft.