De Streekkrant is de eerste krant met PEFC-label

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 16 september verschijnt De Streekkrant in een groen jasje. Het papier dat gebruikt wordt zal het PEFC-label dragen en is dus afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en/of gerecycleerde bronnen. Hiermee is De Streekkrant de eerste Belgische krant die op PEFC-gelabeld papier verschijnt.

 

Roularta mag het PEFC-label aanbrengen op haar uitgaven, omdat drukkerij Roularta Printing over een PEFC-certificaat beschikt en onafhankelijke controles krijgt om de PEFC-papierstromen op te volgen. Uiteraard zijn ook de leveranciers PEFC-gecertificeerd zodat de keten gesloten is.

 

CEO Rik De Nolf: “In 2010 schakelden we over op PEFC-papier met bijna al onze magazines, zoals Knack, Trends en Sport Voetbal Magazine. Uiteraard wilden we onze visie omtrent duurzaamheid graag doortrekken naar onze kranten. Nu is er het eerste resultaat van deze inspanningen: De Streekkrant wordt gedrukt op papier met een PEFC-gerecycleerd label. We zijn ervan overtuigd dat zowel onze lezers als onze adverteerders dit weten te appreciëren”.