De newsbrands uitgevers willen een bereikstudie die papier en digitaal samen in kaart brengt

FacebookTwitterLinkedIn

Binnen het CIM is de aanbestedingsprocedure voor een nieuwe CIM Bereikstudie Cinema-Pers in volle voorbereiding. Maandag hebben de dagbladuitgevers bekendgemaakt dat ze het engagement voor een nieuwe studie voor drie jaar wensen stop te zetten, omdat er te weinig wordt ingegaan op de specifieke behoefte van de newsbrands.

 

De uitgevers vragen tegelijkertijd aan het CIM om samen met de UMA en UBA een nieuwe technische commissie op te starten voor het opmaken van een nieuwe aanbesteding voor een tactische bereikstudie voor de nieuwsmedia.

 

Met het oog op de snelle evolutie van de markt van de nieuwsmedia en de behoefte aan mediaplanningtools voor adverteerders en media-agentschappen, mikken de dagbladuitgevers op een nieuwe studie die het nieuwe leesgedrag van papieren en digitale media samen in kaart kan brengen en dat op een ritme dat past bij dat van de nieuwsmerken.

 

De uitgevers verontschuldigen zich bij alle betrokkenen van de technische commissie, de permanente structuur van het CIM en bij de onderzoeksinstituten voor de timing van deze beslissing.