De Content Studio, nieuw content marketing productiehuis, gaat van start

FacebookTwitterLinkedIn

De Content Studio is een nieuw Belgisch content marketing productiehuis opgericht door Thomas Buytaert, Hans De Loore, Kathleen Snoeckx en Dirk Vandekerckhove. Dit kernteam krijgt daarbij versterking van William Visterin. Het vijftal verzamelde ervaring bij verschillende mediabedrijven in ons land waaronder Mediahuis, VRT, SBS en Mediafin. Ook richtten ze Minoc Business Press en Content Republic op.

De Content Studio positioneert zich als ‘one stop publishing partner’ voor bedrijven, instellingen en organisaties. Startbasis van De Content Studio is een exclusieve samenwerking met Ads & Data voor de creatie en opvolging van alle native content voor alle nieuwsmerken van Mediahuis (De Standaard, Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Made In), Jobat, de digitale kanalen van VRT en vele andere gevestigde merken.

Hans De Loore (Managing Partner): “Oorlog, de opkomst van AI, recessie: het lijken vreemde tijden om een content marketingbedrijf uit de grond te stampen, en tegelijkertijd ook niet. Nu, meer dan ooit, zijn consumenten op zoek naar persoonlijke en authentieke verhalen, waarbij de journalistieke insteek en multidisciplinaire aanpak van een uitgever, marketeers en bedrijven kan helpen om hun content marketingdoelstellingen te bereiken.

Om dat te realiseren werd De Content Studio opgebouwd rond een ecosysteem met meer dan 40 contentexperts en redacteurs.

Dirk Vandekerckhove (Business Development): “Content marketing zit in een never ending evolutie. Van de noodzaak om met content digitaal een plaats te krijgen, naar de push van content om gevonden te worden. En van de inzet van data en (social) media om merken gericht te connecteren met hun publiek, naar de huidige uitdaging om met content echt het verschil te maken in elke fase van de customer journey. Ga er maar vanuit dat alles wat je via tekst, beeld, video of audio verspreidt ook door iemand anders al gedaan is. ‘Stand out of the competition’ is de grootste uitdaging vandaag. En dat kan enkel met originele en unieke verhalen waar lezers van houden.