François le Hodey en Pieter Knapen gaan op 28 februari in debat over de verantwoordelijkheden van de media

FacebookTwitterLinkedIn

Een debat met François le Hodey, topman bij IPM Group, en Pieter Knapen, secretaris-generaal bij de Raad voor de Journalistiek? Daar kunnen gegadigden op rekenen tijdens Media & Communities op 28.02.2023 in UGC Mechelen. MediaSpecs biedt dan een programma met twee keynotesprekers, twee debatten en een feestelijke receptie. Én Hugues Rey.

Alle sprekers zijn ondertussen bekend: Fransman Pascal Chevalier van Reworld Media en moraalfilosoof Bart Pattyn van de KU Leuven verzorgen elk een keynote, enerzijds over businessmodellen en diversificatie, anderzijds over de verantwoordelijkheden van de media. Eerder was al aangekondigd dat Peter Quaghebeur en Niels Famaey in debat gaan na de keynote van Pascal Chevalier over businessmodellen en diversificatie.

Nu kunnen we onthullen dat François le Hodey en Pieter Knapen in debat zullen gaan na de keynote van Bart Pattyn over de verantwoordelijkheden van de media. Die keynote zal dieper ingaan op de impact van de media op het collectieve en individuele gedachtegoed bij de bevolking, en welke verantwoordelijkheden daaruit volgen. Nadien is het aan François le Hodey en Pieter Knapen, onder leiding van moderator Eveline de Ridder (Whyte Corporate Affairs).

  • François le Hodey (IPM Group) staat al 29 jaar aan de top van de mediagroep die een wijd portfolio aan mediamerken beheert, zoals La Libre Belgique, La Dernière Heure, Moustique enz., en recent sloot non-stop nieuwszender LN24 zich nog aan bij IPM. Hoe denkt een topman als François le Hodey over de media en welke verantwoordelijkheden die dragen tegenover de samenleving?
  • Pieter Knapen (Raad voor de Journalistiek) is al bijna 10 jaar secretaris-generaal bij de Raad voor de Journalistiek en voordien legde hij een knap traject van meer dan 21 jaar af bij de VRT, als radiojournalist en hoofdredacteur, en tot slot als directeur kwaliteitszorg en beroepsethiek. Hoe kijkt iemand met deze rijke journalistieke achtergrond naar wat voor verantwoordelijkheden de media dragen?

Het wordt een pittig debat, want niet iedereen is immers van mening dat de media überhaupt een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen.

Lees hier meer over de keynotes van Pascal Chevalier en Bart Pattyn, en de daarop volgende debatten

MediaSpecs viert zijn 15 jaar en we nodigen u na het seminarie graag uit voor een feestelijke receptie.

Wees erbij tijdens Media & Communities en schrijf hier in.

 

Partners