Ads & Data breidt haar video-aanbod uit met de internationale streamingdienst HBO Max

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 juli 2024 zal Ads & Data de commerciële belangen van HBO Max in België behartigen, het streamingplatform dat het beste van HBO, Discovery en Eurosport aanbiedt.

De streamingdienst HBO Max gaat vanaf 1 juli van start in België. Dat maakte het Amerikaanse mediabedrijf Warner Bros. Discovery bekend. HBO Max onderscheidt zich door tv-programma’s, films en sportevenementen binnen één platform te bundelen.

In de catalogus zitten met name de populaire series van productiehuis HBO, zoals ‘Game of Thrones’, ‘Succession’ en ‘The Last Of Us’. Op dit moment zitten die rechten nog bij Streamz (Nederlandstalig België) en BeTV (Franstalig België).

Daarnaast biedt HBO Max ook nieuwe films van Warner Bros. aan, net als verschillende titels uit de catalogus van de filmproducent, zoals de hele ‘Harry Potter’-reeks. Ook voor sportwedstrijden kunnen kijkers op HBO Max terecht: de kanalen van Eurosport (in handen van Warner Bros. Discovery) zullen er te streamen zijn, net als bijvoorbeeld tennis en wielerwedstrijden.

De lancering van HBO Max in België valt samen met de start van de Olympische Spelen. Parijs 2024 maakt deel uit van elke abonnementsvorm, zodat alle klanten volledige toegang krijgen tot het grootste sportevenement ter wereld.

Een standaardabonnement op HBO Max zal 9,99 euro per maand kosten, terwijl er een goedkopere formule van 5,99 euro is met reclame. Het ‘premiumaanbod’, waarbij op vier in plaats van twee schermen tegelijk te kijken is en met 4K-resolutie, kost 13,99 euro per maand. Wie het sportpakket wil, betaalt maandelijks 5 euro extra.

Bart Demeulenaere, CCO Ads & Data: “Wij beschikken reeds over het grootste BVOD-aanbod op de Belgische markt, maar de samenwerking met HBO kadert in de strategie van kwalitatieve partnerships. Zo kan Ads & Data niet alleen een aantrekkelijker aanbod in het Noorden van het land voorschotelen, maar dankzij het nationale aanbod van HBO Max wordt ook het Zuiden afgedekt.”