David Bowie Special bij Knack Focus / Le Vif Focus

FacebookTwitterLinkedIn

Op 17 en 19 februari aanstaande geven Knack Focus en Le Vif Focus een special uit naar aanleiding van het overlijden van deze grote artiest. Het wordt een tweetalige editie die aan de hand van verschillende insteken een volledig overzicht zal bieden van de carrière van David Bowie, in al zijn aspecten: zijn muziek uiteraard, maar ook zijn film, zijn nauwe band met all things fashion, zijn voortrekkersrol in tal van maatschappelijke veranderingen (homoseksualiteit, gender, soul, etc.) en zijn zakelijk instinct.

 

Eminente auteurs uit eigen stal diepen oude interviews met Bowie uit het archief op én rekenen op getuigenissen van veel Belgische (en enkele buitenlandse) muzikanten: Stephen en David Dewaele van Soulwax /2Many DJ`s stellen de ultieme koopgids samen van alle Bowie-albums (van De Onnmisbare Platen tot de “Alleen-voor-de-die-hard-fans”-albums), Frank Vander linden van De Mens maakt het ultieme portret van Bowie (onder voorbehoud) en regisseur Ivo Van Hove vertelt uitvoerig over zijn samenwerking met Bowie naar aanleiding van de musical Lazarus. Van Hove sprak enkele maanden terug uitvoerig met Bowie over zijn oeuvre, en wil daar nu in detail op ingaan.

 

Om de picturale kracht van Bowie in de verf te zetten doen Knack Focus en Le Vif Focus een beroep op in binnen- en buitenland bekende grafici, zoals de Belg Brecht Evens, de Fransman Mezzo en de Portugees Pedrosa. Tot slot trekken ze zowel naar het Berlijn van Bowie als naar het Londen van Bowie.

 

Het wordt een lijvig nummer van 100 pagina’s met rechte rug, op het papier waarop ook de Weekend Black-edities gedrukt worden, wat betaamt voor een van de meest iconische popsterren ooit.

 

Oplage NL: 20.000 exemplaren.

Oplage FR: 20.000 exemplaren.

 

Alle details vindt u hier.