CIM-bereik: visie van Brightfish

FacebookTwitterLinkedIn

Volgens de CIM-cijfers geanalyseerd door Brightfish, verklaarden 4.595.100 mensen afgelopen jaar naar de bioscoop te zijn geweest. Dat is een totaal bereik van 48% op de Belgische bevolking ouder dan 12 jaar. De cijfers zijn stabiel gebleven, want een jaar geleden bedroeg het aantal 4.610.800 mensen. Wekelijks trekt het grote scherm 515.300 bezoekers aan, wat staat voor een gemiddelde van 5,4% (tegenover 6% een jaar eerder en 5,5% nog een jaar eerder). Ook hier zijn de cijfers dus ongeveer stabiel.

 

Als we kijken naar de affiche in de Belgische filmzalen tijdens de field, blijkt dat die tijdens de eerste helft van het onderzoek een paar sterke lokale publiekstrekkers bevatte (zoals FC De Kampioenen), maar dat het lokale aanbod tijdens de tweede helft van de field iets zwakker was (wat leidde tot een lichte daling van de bezoekerscijfers). Op dat punt ziet het komende seizoen er veelbelovend uit.

 

Ook aan het profiel van de bioscoopgangers verandert weinig ten opzichte van de vorige jaren: ze zijn eerder jong (60% is tussen 18 en 44 jaar), actief (51%), hoogopgeleid (72%) en sterk vertegenwoordigd in de vier hoogste sociale groepen (64%).