Brightfish becijfert: Cinemabezoek schiet sterk uit de startblokken

FacebookTwitterLinkedIn

In de allereerste week van heropening mochten de Belgische bioscopen op een goede opkomst van bioscoopbezoekers rekenen. Vergeleken met dezelfde pre-coronaperiode was de openingsweek goed voor gemiddeld 35% van de normale bezoekcijfers begin juli (Weekgemiddelde 2017-2018-2019). Sommige complexen mochten zelfs tot 70% van de bezoekersaantallen ten opzichte van het gemiddelde noteren.

Patrick Van Dijck, managing director bij Brightfish, zegt: “Op dit moment mogen de bioscopen per voorstelling maximum 200 bezoekers per zaal toelaten. Op 1 augustus wordt dit geherevalueerd en mogelijk kan de capaciteit per filmzaal in augustus verdubbeld worden tot 400 personen. Dat zal wellicht ook een invloed hebben op de evolutie van de bezoekersaantallen.

We zijn tevreden dat de mensen de weg naar de bioscoop terugvinden. Uit ons onderzoek met Buffl vorige week bij een Belgisch panel tussen 16 en 65 jaar (n=800) bleek een avondje cinema voor veel mensen de manier om de gedachten te verzetten (33%) of te kunnen genieten van een fijne uitstap met vrienden of familie (25%).”

Bovendien gaf een kwart van alle ondervraagden aan dat hij of zij uitkeek om op een veilige manier terug naar de bioscoop te gaan. Sterker nog, 63% van de trouwe cinemabezoekers zei dat ze, mits de juiste veiligheidsvoorzieningen, een cinemabezoek zullen doen. De openingsweek bevestigt deze trend en de zin om terug naar de bioscoop te gaan.”