Editions de l’Avenir – Raad van bestuur Nethys stelt voor L’Avenir aan IPM te verkopen

FacebookTwitterLinkedIn

De raad van bestuur van Nethys heeft voorgesteld om L’Avenir, Moustique en Télé Pocket te verkopen aan de IPM Group, de groep met La Dernière Heure, La Libre Belgique en Paris Match. Dat werd donderdag aangekondigd in een persbericht.

Nethys lanceerde in februari de procedure voor de verkoop van zijn mediatitels. Die operatie moest normaal gezien voor eind juni afgerond zijn. Drie onderdelen van de mediapoot staan in de etalage: Editions de l’Avenir (L’Avenir, Le Journal des Enfants), L’Avenir Advertising en L’Avenir Hebdo (Moustique, Télé Pocket).

Na een eerste selectieronde bleven vier kandidaten over om onderhandelingen voort te zetten: Fidelium Partners voor alle titels, IPM Group voor L’Avenir, Moustique en Télé Pocket, Rossel voor Proximag en ten slotte Roularta Media Group voor Moustique en Télé Pocket.

De raad van bestuur van Nethys stelde donderdag voor het bod van IPM Group te kiezen voor de overname van L’Avenir, Moustique en Télé Pocket. Financiële details blijven vertrouwelijk.

Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan de bestuurders van Enodia, de moedermaatschappij van Nethys. Dat zal maandag gebeuren. Een stemming zou 17 juli mogelijk zijn, luidt het.

Meer informatie in ons Franstalige artikel.

Bron: Belga.