Belga en Prezly werken samen voor de verspreiding van persberichten en voor de opvolging van persartikels (monitoring)

FacebookTwitterLinkedIn

Belga News Agency kondigt de samenwerking aan met Prezly voor de integratie van het Belga-platform en de PR-software van Prezly. De software van Prezly biedt communicatie-experts een totaaloplossing. PR-teams kunnen er hun contacten mee beheren, multimediaverhalen publiceren in branded newsrooms, content verspreiden via getraceerde campagnes en pitches en sinds kort ook de berichtgeving over hun organisatie loggen.

De nieuwe integratie brengt automatisch artikels en reportages uit het Belga.press-abonnement van gebruikers over naar hun Prezly-account en koppelt dit met de auteur van dat artikel of die reportage in hun CRM, evenals aan de betreffende content in de newsroom waardoor hun PR volledig gecentraliseerd is. Tevens kunnen gebruikers hun persberichten verspreiden onder alle algemene media in België via de PRpro-service van Belga.

Deze automatisatie bespaart PR-teams niet alleen uren aan handmatig werk, maar opent ook nieuwe mogelijkheden in het gebruik van contactlijsten en identificeert de meest effectieve ‘stories’ op basis van de prestatiecijfers van de campagne.

De integratie van Belga–Prezly werd getest en is al uitgerold voor gemeenschappelijke klanten, zoals Mark Van Hamme, de interne PR Communications Manager bij de duurzame energieleverancier Eneco: “Het is een enorme tijdsbesparing. Het maakt het leven gemakkelijker en de resultaten efficiënter.”

Patrick Lacroix, CEO bij Belga: “PR heeft wereldwijd altijd geworsteld om voordeel te kunnen halen uit nieuwe technologieën om hun processen eenvoudiger, sneller en doeltreffender te laten verlopen. Door een samenwerking aan te gaan met een ervaren software speler zoals Prezly proberen we de public relations in een modern jasje te stoppen en een nieuwe wereldwijde norm in PR-beheer te creëren.”

Jesse Wynants, CEO en medeoprichter bij Prezly: “Wij bij Prezly zijn erg vereerd dat we onze krachten kunnen bundelen met het meest doorgewinterde persbureau in het land. Door de ongeëvenaarde ervaring van Belga te combineren met de technologie van Prezly kunnen we in alle vertrouwen het werk van elke communicatieprofessional in België drastisch verbeteren.”