CSA geeft Bel RTL waarschuwing vanwege gebrek aan productie van eigen inhoud

FacebookTwitterLinkedIn

De Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA) heeft Inadi, uitgever van Bel RTL, een waarschuwing gegeven voor het niet respecteren van zijn toezegging om tijdens het boekjaar 2019 minstens 80% van de inhoud zelf te produceren.

Bel RTL zelf verklaart dat ze in 2019 79,05% van de inhoud zelf geproduceerd hadden. Het controleorgaan CSA spreekt dan weer van 77,57% eigen producties. Dit verschil wordt verklaard door een wijziging van het programmaschema omwille van economische redenen, aldus Inadi.

De CSA geeft Bel RTL alvast een waarschuwing. “De uitgever geeft toe dat hij in 2019 zijn toezegging om 80% zelf geproduceerde programma’s uit te zenden niet heeft nagekomen. De klacht is dus gegrond.”

“Het College neemt nota van de verklaringen van de uitgever die belooft om vanaf het boekjaar 2020 80% eigen producties uit te zenden. Bij de volgende jaarlijkse controle zal de CSA bijzonder letten op de naleving van deze toezeggingen in termen van eigen productie en op de manier waarop Bel RTL zijn programma’s kwalificeert die voortvloeien uit extern geproduceerde inhoud.”

Bron: Belga.