BeCommerce en SafeShops.be kondigen fusie aan

FacebookTwitterLinkedIn

BeCommerce en SafeShops.be, de Belgische sectorverenigingen die opkomen voor de belangen van de Belgische e-commerce, hebben vandaag bekendgemaakt dat ze de krachten gaan bundelen. De nieuwe organisatie zal verder bouwen op de inspanningen van beide verenigingen.

Sectorverenigingen BeCommerce en SafeShops.be bouwen al jaren aan een omgeving waarin online aankopen van producten en diensten veilig en betrouwbaar kunnen verlopen, zowel voor de consument, online klant als voor de Belgische webshop. Deze twee verenigingen gaan nu hun krachten bundelen.

Jan Vereecke, voorzitter BeCommerce: “Met de nieuwe vereniging willen we de volgende stap zetten voor de Belgische e-commerce sector. We willen samen bouwen aan een bredere visie waarin de digitale economie alle kansen krijgt. Door het samenbrengen van de expertise van zowel BeCommerce als SafeShops.be zijn we bovendien een sterke partner om – samen met de overheid – te ijveren voor een duurzame e-commerce.

De nieuwe associatie zal zich richten op het stimuleren van de Belgische digitale economie. Enerzijds door de online klant te informeren dat digitale handel op een veilige, betrouwbare en duurzame manier kan gebeuren. Anderzijds door webshops een kader aan te reiken om op de ‘juiste’ manier naar de consument of bedrijfsklant te gaan.

Greet Dekocker, Managing Partner SafeShops.be, zal de dagelijkse leiding van de nieuwe vereniging op zich nemen.

Greet Dekocker vertelt: “Samen met de leden van zowel SafeShops.be als BeCommerce zal de komende weken gewerkt worden aan de vormgeving van de nieuwe vereniging. Hierbij zal rekening gehouden worden met de noden en behoeften van de diverse ledenprofielen. Zo hebben startende online shops meer baat bij een aantal basisopleidingen en wensen grotere spelers of B2B online handelaren meer advies met betrekking tot bijvoorbeeld duurzaamheid of internationale handel. Er zullen gedifferentieerde dienstenpakketten ontwikkeld worden die hierop inspelen en waardoor zowel grote als kleine online spelers zich ‘thuis’ zullen voelen in dit nieuwe project.