Bart Aerts wordt nieuwe hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta Media Group stelt Bart Aerts aan als nieuwe hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. Hij volgt vanaf 1 oktober Jacques Sys op die na 48 jaar journalistiek, waarvan 28 jaar als hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, een punt zet achter zijn carrière.

“In die 28 jaar, in een continu veranderend medialandschap, is het blad steeds trouw gebleven aan zichzelf. Het geeft diepgaande duiding bij het sportgebeuren, blijft ver weg van de waan van de dag. Intussen blijft ook Sport/Wielermagazine, dat in 2004 voor het eerst verscheen, groeien”, aldus Jacques Sys.

Opvolger Bart Aerts schreef onder meer voor Het Laatste Nieuws en Knack, maakte reportages voor Het Nieuws van VTM en verschillende nieuwsprogramma’s van de VRT. Daar vervulde hij ook de rol van eindredacteur en coördinator. Hij was tot heden Head of Content van Watertower, een productiehuis dat o.a. de documentaires ‘Het EK van de Red Flames’ en ‘Allez l’Union’ produceerde.

Bart Aerts vertelt: “Met veel goesting begin ik aan dit avontuur. Sport/Voetbalmagazine is een monument en het is een hele eer om als hoofdredacteur het merk nog verder te laten ontwikkelen.”