VRT NWS komt met dagelijkse podcast ‘Het kwartier’

FacebookTwitterLinkedIn

VRT lanceert vanaf maandag 29 augustus ‘Het kwartier’, de dagelijkse podcast van VRT NWS. Wat mag je verwachten? Feiten en achtergrond bij drie nieuwsverhalen van de dag. Met uitleg van VRT NWS-collega’s en andere experts.

Lode Roels en Sofie Vander Donckt, bekend als nieuwslezers op Radio 1, zullen afwisselend host zijn van ‘Het kwartier’. Ze spitten het nieuws van de dag uit en gaan praten met experts.

Lode Roels vertelt, die eerder al ‘De ochtend’ en ‘De wereld vandaag’ presenteerde, vertelt: “Sinds de eerste podcasts opdoken, meer dan een decennium geleden, ben ik gefascineerd door deze innovatieve vorm van informatie. Het doet me dan ook veel plezier om nu voluit te kunnen meewerken aan de allereerste dagelijkse podcast van VRT NWS.

Dat VRT NWS nu inzet op een dagelijkse podcast, heeft te maken met het groeiende aantal podcastluisteraars in Vlaanderen. Vier op de tien Vlamingen hebben al eens naar een podcast geluisterd, en de afgelopen twee jaar is dat aantal sterk gegroeid. Vooral jonge Vlamingen luisteren steeds meer podcast en ze doen dat ook om op de hoogte te blijven van nieuws en actualiteit.

Griet De Craen, Hoofdredacteur VRT NWS Radio, zegt: “We maken de podcast voor actieve Vlamingen, die een grote nieuwshonger hebben en weinig tijd. Op 15 minuten tijd ben je mee met drie nieuwsverhalen van de dag, om ze te begrijpen of door te vertellen.

‘Het kwartier’ is te beluisteren via de app van VRT NWS of VRT MAX.