Laden Evenementen

Essentials Market – Media training & pitches

17:30 - 20:30
FacebookTwitterLinkedIn

Cyclus van 4 avondsessies > 24 april, 8 mei, 15 mei en 29 mei waarbij de focus ligt op de actoren en processen binnen de reclamemarkt.

Hoe bouwt men media-merken en hoe worden ze vermarkt? Hoe komt men tot een mediastrategie, en hoe verloopt de aankoop en het trading proces? Wat zijn de verwachtingen van de adverteerders? Hoe verloopt een mediapitch proces?

In deze cyclus worden de ecosystemen binnen de reclamemarkt zorgvuldig uitgelegd. Alle actoren komen aan bod met hun rol, hun werking en hun soms tegenstrijdige belangen.
Deze lessenreeks wordt gedragen door professionals die met beide voeten in de praktijk staan. Ze biedt een unieke kans om de horizon open te breken en de markt beter te begrijpen.

De cursus gaat door in 4 avondsessies op dinsdag van 17u30 tot 20u30 bij RTL-House, Georginlaan, 2 te 1030 Brussel. Er is een sandwich break voorzien rond 19u.

Kostprijs (excl. BTW) : 600 € voor niet leden, 450 € voor leden.

LES 2 : MEDIA TRADING & PITCHES

17:30-18:50: De rol van de kopers en de verkopers – Thierry Brynaert , Wavemaker (FR)

In het middenveld tussen adverteerder en media staan de verkoper en de koper van “ruimte”. Wat is hun rol en hoe is die geëvolueerd? Waar lopen hun belangen gelijk en waar zijn ze tegengesteld?

19:10-20:30: Het verloop van het pitch-proces – Bruno Liesse, Emakina (FR)

Meestal gaat aan de toewijzing van een account een pitch proces vooraf. Daar komen zowel “value” als “prijs” aan bod. Concrete voorbeelden en case stories.