Ads & Data Brand Studio zet in op native advertising met de ‘Quality Read’

FacebookTwitterLinkedIn

Via native ads kan een adverteerder verhalen overbrengen naar de lezers, met als doel de aandacht te trekken van de lezer en deze te engageren. Om dit te meten, lanceert Ads & Data Brand Studio de ‘Quality Read’.

Native advertising is een methode die adverteerders helpt hun verhaal op quasi redactionele wijze bij hun beoogde doelgroep te brengen. Deze manier van adverteren kan via verschillende kanalen worden ingezet: online, via video of print. Op nieuwssites betekent dit dat de lezer ‘native ads’ te zien krijgt als nieuwsartikelen of video’s in de vorm en functie van redactioneel nieuws.

Om adverteerders te laten kennismaken met native advertising binnen de nieuwsmerken uit het Ads & Data-netwerk, lanceert Brand Studio het e-book ‘Native Advertising & Quality Read’.

De Mediahuis-titels (De Standaard, Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg) zijn de belangrijkste dragers van deze reclamevorm. Bij Ads & Data krijgt de adverteerder vanaf 1 januari 2023 ook de zekerheid dat de native artikelen wel degelijk gelezen worden door het inzetten van de ‘Quality Read’.

QR = 100% aandacht gegarandeerd

Kwalitatieve clicks worden steeds belangrijker voor adverteerders. De ‘Quality Read’ garandeert dat de consument de boodschap wel degelijk gezien heeft. Zo betalen adverteerders enkel voor views die leiden naar artikels die 100% gelezen worden. Adverteerders die kiezen voor de ‘Quality Read’ betalen enkel per lezer die minimaal 15 seconden het verhaal leest en 100% van de pagina gelezen heeft, of via een klik op de call-to-action button de site weer verlaat.

Ads & Data Brand Studio wil adverteerders en partners de garantie geven dat hun verhalen op een kwalitatieve manier bij de juiste doelgroep gebracht worden. Als contentexperten staan we garant voor de juiste inhoud en laten we onze creativiteit vooral inspireren door de veelheid aan data die we in huis beschikbaar hebben. Daarom ons commitment om enkel die lezers aan te rekenen die het artikel 100% gelezen hebben”, vertelt Els Vercauteren, Creative Concepts Director Ads & Data Brand Studio.