ACM keurt de overname van Mecom door De Persgroep goed

FacebookTwitterLinkedIn

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag een vergunning verleend voor de overname van Mecom door De Persgroep. Mecom is een Engelse beursgenoteerde holding die bestaat uit twee toonaangevende uitgeverijen: Koninklijke Wegener in Nederland en Berlingske Media in Denemarken.

 

De Persgroep zal hiermee voortaan actief zijn in België, Nederland en Denemarken met leidende merken in nieuwsmedia, televisie, radio, tijdschriften en digital services. De onderneming zal ruim 6.000 medewerkers tellen, waarvan 3.000 in Nederland, 1.800 in België en 1.300 in Denemarken. De omzet van de nieuwe groep zal ruim 1,5 miljard euro bedragen.

 

Wegener is uitgever van meer dan honderd huis-aan-huiskranten en zeven regionale nieuwsmedia: PZC, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, De Stentor en Tubantia. Berlingske Media is het huis van de nationale nieuwsmedia Berlingske Tidende, BT en verschillende regionale dagbladen, websites, digitale services en radiozenders.

 

De overnamevergunning is door de ACM wel verleend onder bepaalde voorwaarden die betrekking hebben op de markt voor distributie van ochtenddagbladen.