Laden Evenementen

UBA Book It: Ne dites pas à mes filles que je suis devenu écolo, elles me croient publicitaire !

13:30 - 14:30
FacebookTwitterLinkedIn

Tijdens een online meeting nemen we u mee naar de essentie van relevante nieuwe boeken over marketing en communicatie. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven maakt UBA een selectie van relevante boeken. Vervolgens nodigen we de auteur uit om de krachtlijnen van het boek toe te lichten in een videomeeting. Zo bent u meteen mee met de boeken die ertoe doen. Deelname aan een UBA Book it is gratis.

Een baken van optimisme in een wereld die twijfelt aan haar toekomst. Geboren optimist en auteur Jacques Séguéla trekt alle registers open en voert in alle domeinen (energie, water, natuurlijke hulpbronnen, biodiversiteit, klimaatverandering, gezondheid, demografie) nauwkeurig becijferde argumenten aan over wat ons te doen staat willen we voorkomen dat de ultieme apocalyps (het einde der tijden voor zowel planeet als mensheid) zich voltrekt.

De VN schat dat er in 2050 9,7 miljard mensen op aarde zullen rondlopen, en in 2100 zelfs 11 miljard. Maar wat zal er na 2050 van de aarde overblijven als we ons gedrag niet aanpassen? Een van de vele voorbeelden: een algemeen vliegverbod moet er niet komen, maar als we al iets minder snel zouden vliegen zou dat helpen om het verbruik (en dus de vervuiling) van onze vliegtuigen fors te verminderen (hetzelfde gaat trouwens op voor schepen).

In zijn eerste populairwetenschappelijk werk beschrijft hij alle problemen waarmee de aarde, en dus de mensheid, de komende jaren af te rekenen krijgt. Hij richt zich tot iedereen, jong en minder jong, en geeft hoop op een veelbelovende toekomst door, per thema, alle oplossingen aan te reiken die er nu al zijn of die we in de nabije toekomst mogen verwachten. Een laagdrempelig boek, boordevol goede ideeën.