VRT vernieuwt radioportfolio: versterking De Tijdloze en nieuwe werking MNM en Studio Brussel

FacebookTwitterLinkedIn

Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel, ruilt na 15 jaar zijn huidige rol in voor de functie van aanbodverantwoordelijke De Tijdloze. In zijn nieuwe rol zal hij het digitaal radiostation De Tijdloze verder uitbouwen. Voor de productie van alle audio en video on demand bij MNM en Studio Brussel brengt de omroep digitaal talent van beide radiomerken samen onder leiding van Steven Lemmens.

Versterking De Tijdloze

De Tijdloze is een multimediaal VRT-merk, met een eindejaarslijst op Studio Brussel, een reeks tv-programma’s op Canvas, een online stream en een DAB+-kanaal. Het nieuwe digitale station haalde in een eerste volledige CIM-luistermeting 0,7% marktaandeel.

Els Van de Sijpe, manager VRT Radio & Audio, vertelt: “We geloven bij VRT hard in het potentieel van onze digitale zender De Tijdloze. Ik ben blij dat Jan Van Biesen zijn strategisch en creatief talent volop zal inzetten om De Tijdloze verder uit te bouwen. Tegelijk wil ik Jan uitdrukkelijk bedanken voor zijn fantastisch parcours bij Studio Brussel. Met zijn liefde voor het radiovak én zijn passie voor muziek maakte hij van Studio Brussel één van de meest geliefde mediamerken in Vlaanderen.

Nieuwe werking MNM en Studio Brussel

Steven Lemmens, nethoofd van MNM, zal MNM en Studio Brussel aansturen in een nieuwe werking die meer inzet op de productie van audio, video en podcasts.

Els Van de Sijpe licht toe: “MNM en Studio Brussel zijn én blijven twee aparte, sterke live radiomerken die een verschillend publiek bedienen. Ze zullen beide aangestuurd worden door Steven Lemmens, die nu nethoofd is van MNM en ook 15 jaar lang aan de slag was bij Studio Brussel. Met de nieuwe organisatie willen we live radio sterk houden en tegelijk nog meer podcasts, audio- en videoformats maken voor onze jonge mediagebruikers.